dinsdag 22 juli 2014

Weekend wandeling


Afgelopen zondag hebben we in de omgeving van Ommen gewandeld. Manlief en ik gaan graag geocachen en in deze omgeving liggen er nog een heleboel verstopt. Zondag hebben we er een paar van gevonden. Eén van de caches die we gedaan hebben, was een zogenaamde 'multi', dat is een wandeling van waypoint naar waypoint. Op het waypoint moet je een aanwijzing zoeken om uiteindelijk de locatie van de cache te kunnen bepalen.


De wandeling voerde ons door het bos bij Landgoed Het Laer. Prachtige omgeving.


Er waren verschillende vennetjes, helemaal begroeid met kroos. Het is zo rustig in het bos, we komen maar weinig wandelaars tegen.


Vanaf een klein heuveltje was dit het prachtige uitzicht. Een zogenaamd 'parklandschap', met grazende shetlandpony's.


Deze foto is genomen vanaf een bruggetje. Ook hier is het water helemaal groen gekleurd door het kroos. Dit is het uitzicht wat de vroegere bewoners van het landhuis gehad moeten hebben vanuit hun huis.


Het landhuis vanaf de achterkant gezien. Met een doorkijkje door de heg. Het huis is niet meer bewoond, maar nu in eigendom van de gemeente Ommen. Er zitten bedrijven in en je kunt het afhuren voor trouwerijen.


Dit is het landhuis van de voorkant. Het ziet er nog steeds best indrukwekkend uit. Het straalt nog steeds een zekere statigheid uit.


Weet iemand misschien wat dit voor bloemen zijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten