dinsdag 19 maart 2013

Cupcakes #3: Banaan-passievrucht


Afgelopen weekend een heerlijk recept geprobeerd: banaan-passievrucht cupcakes.



Wat zijn passievruchten toch lekker! Ze zien er raar uit, maar die heerlijke fris-zoete smaak... Heerlijk. Doet verlangen naar de zomer :)



Manlief heeft onlangs voor zijn verjaardag een silicone muffin-vorm gekregen. Hij wist niet wat hij moest vragen en ik wilde graag zo'n vorm (typisch gevalletje van na je verjaardag pas weten wat je wilt vragen). De vorm heeft als voordeel dat er geen beslag uit de papieren vormpjes kan lopen tijdens het bakken (precies wat er gebeurde tijdens mijn eerste cupcake-bakpoging). Sowieso blijven de cakejes veel mooier van vorm.


Het beslag was niet moeilijk te maken. Het recept komt deze keer weer uit het cupcake boekje wat ik met Sinterklaas heb gekregen (Cupcakes van uitgeverij Chef express). Het zijn makkelijk te volgen recepten, zelfs een onervaren cupcake-bakster zoals ikzelf kan er mee uit de voeten. Zelfrijzend bakmeel, suiker, een ei, boter, banaan en passievrucht-pulp.



Passievrucht-pulp dus. Waar haal je dat vandaan? We hadden geen idee, vandaar dat we verse passievruchten hebben gebruikt. Het enige nadeel is dat je de pitjes met de staafmixer niet kapot krijgt, dus er zaten hier en daar wat pitjes door de cakejes.



Dat maakte de pret (en smaak) er niet minder om. Ik heb ze iets langer in de oven gehad dan aangegeven stond, maar ze waren overheerlijk. Als finishing touch wat slagroom en een plakje banaan er op en... voilĂ !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten